Over mij

Ik houd van stoepkrijten!


Ik ontdekte dit op een mooie zomeravond toen er nog wat krijtjes van mijn dochters op de grond lagen. De kleurverlopen die je er mee kan maken betoverden me.


Ik begon met het maken van letters. Letters zijn veilige vormen en op de middelbare school had ik gehoord dat ik niet kon tekenen. Letters zijn prachtig en verassend in al hun variaties. Later ontdekte ik de geometrische vormen, isometrie en gebruikte ik regelmatig het raster van de straat klopende verhoudingen te tekenen.


In 2017 werd ik regelmatig gemaand door politie om te stoppen met krijten. Ik heb dit via GroenLinks aangekaart in het college en sinds die tijd mag je in Den Haag legaal stoepkrijten. 


Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren en uitdagingen. Mijn liefde voor wiskunde en programmeren hielp me om uit te zoeken hoe de bekende 3d streetart illusies  precies werken. Ik vind het heerlijk om daar over na te denken en uit te zoeken hoe het werkt en hoe ik dat uit kan leggen.


De laatste tijd experimenteer ik met VR brillen en stoepkrijt. Ik gebruik de VR bril om een plaatje op de grond te projecteren.  Op school kreeg ik te horen dat ik niet goed was in tekenen, maar met computers ben ik wel erg handig!